beMatrix:
MES interface
nieuwe, automatische lijn

beMatrix is een innovatieve producent van modulaire oplossingen voor standenbouw. Als snelgroeiend bedrijf investeerden ze in een nieuwe automatische lijn om een betere kwaliteit, hogere output, lagere productiekost, hogere flexibiliteit én minder afval te genereren.
beMatrix klopte aan bij INDIGI voor de overkoepelende, aansturende (MES) laag. Deze is de interface tussen de ERP-orders en de verschillende systemen en machines. Een essentiële schakel die we bij INDIGI in goede banen leidden.

beMatrix maakt modulaire standenbouwsystemen voor events en beurzen. Dankzij dit systeem kunnen standenbouwers maatwerk combineren met de voordelen van een herbruikbaar en modulair systeem. Een modulair schot in de roos! Dankzij een internationaal verkoopnetwerk is hun innovatief systeem ook globaal aangeslaan waardoor hun productiecapaciteit simpelweg niet meer voldeed.

beMatrix besliste om te investeren in een nieuwe automatische lijn. De doelstellingen ervan geven perfect de ambitie en visie van beMatrix weer:

Betere kwaliteit

   – Uitzicht van de profielen

   – Hogere nauwkeurigheid in kleinere toleranties

   – Betere opvolging

Hogere output

   – Meer standvastige output

   – Nauwkeuriger planning

Lagere productiekost

Hogere flexibiliteit

   – De flexibiliteit moet minimaal dezelfde zijn als de manuele flexibiliteit

   – Mogelijkheid tot flexibiliteit in combinatie met korte leveringstermijnen

Minder afval

Zo’n automatische lijn zet je niet zomaar neer. Verschillende partijen dienen daarvoor samen te werken. Je hebt enerzijds verschillende machines en robotten met elk hun eigen producent, en je hebt anderzijds een partij die ervoor zorgt dat alle verschillende machines en robotten perfect samenwerken én gekoppeld worden aan het ERP-systeem.
beMatrix klopte aan bij INDIGI en waren onder de indruk van de ervaring en expertise die ze met zich meedragen.

Output INDIGI

Onze digitale ingenieurs namen van in het begin het voortouw. Ze stelden een volledige functionele analyse op (werking en technisch) en verzorgden de Integratie met ERP en de integratie met diverse machines. Verder slaagden we er in om de strakke deadline van dit multi-player project (doorlooptijd SW van 3 maanden) te behalen.

“In onze nieuwe volautomatische productie verzorgde INDIGI de link & communicatie tussen ons ERP pakket & de verschillende machine opstellingen. De gedreven & intensieve aanpak van INDIGI zorgde voor een vlotte opstart & maakt ons nu het leven makkelijker.”

John Vermeulen

Operations Manager, beMatrix

beMatrix is een Belgische producent van modulaire oplossingen voor standenbouw, events en displays. Innovatie zit in hun DNA en heeft van beMatrix een echte trendsetter gemaakt in de internationale standenbouwwereld.

Recent won beMatrix een If Design Award met LEDskin®, een in hun systeem integreerbare LED-tegel, & werd beMatrix ook nog uitgeroepen tot winnaar van de European Business Award (categorie: omzet tot 25 miljoen € omzet) tijdens de grote Europese finale in Warschau, Polen.

Locatie: Roeselare

Geconsolideerde omzet: 45 miljoen €

Aantal medewerkers: 160

Website: www.bematrix.com

Nood aan deskundige begeleiding bij uw digitaal project?

Referenties

Weber Saint-Gobin

Digital opportunity scan

Barry Callebaut

Security Risk Assessment

Ardo

Project Management

INDIGI wordt DD Digital

 

INDIGI maakt deel uit van de DD Engineering group. Om dat duidelijker in de verf te zetten, gaan we voortaan als DD Digital door het leven. Zelfde mensen, zelfde passie, zelfde expertises, maar nu gewoon onder een andere naam.

Binnenkort passen we ook onze website aan. Benieuwd? Schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte. Tot gauw!

 

Bedankt, we hebben uw gegevens goed ontvangen en houden u op de hoogte!