Weber:
Digital opportunity scan

Vaak is het onduidelijk voor een bedrijf wat digitalisatie juist inhoudt en wat de meerwaarde ervan is. Daarnaast is het uiteraard belangrijk om een idee te krijgen van de bijhorende kostprijs.
Onze ingenieurs stelden een gepersonaliseerd digitalisatierapport op. Dit rapport geeft aan wat de huidige digitale stand van zaken is, waar er digitale opportuniteiten liggen, wat de te nemen stappen zijn en hoe deze in de praktijk kunnen worden vertaald, incl. een inschatting van kostprijs.

Als onafhankelijke speler hebben we bij INDIGI partnerships met verschillende softwareleveranciers van topniveau. We zijn dus niet gebonden aan bepaalde softwaresystemen of technologieën. Hierdoor zijn we in staat om steeds de beste digitale oplossing voor te stellen, ongeacht het merk of software.

Analyse huidige stand van zaken

Elk bedrijf is anders. Elk productieproces is uniek. In een eerste fase gingen onze ingenieurs dan ook langs bij WSGB voor een fabrieksbezoek. Het ganse productieproces (van grondstof tot verpakt product) werd afgelopen om een duidelijk en volledig beeld te krijgen van de aanwezige processen. Verder hielden we interviews met de voornaamste proces- en logistieke verantwoordelijken om zo een meer gedetailleerd beeld te krijgen.

Helder en overzichtelijk digitalisatierapport

Vervolgens verwerkten onze digitale ingenieurs de gegevens uit de analysefase en vertaalden dit naar een overzichtelijk digitalisatierapport:

  • In heldere taal leggen we uit waar digitalisatie eigenlijk om draait en hoe WSGB hier hun voordeel uit kan halen.
  • De knelpunten en risicofactoren in het huidige proces worden onder de loep genomen. Op deze manier wordt bepaald wat de huidige positie van WSGB is en hoe zij de volgende stap in hun digitalisatietraject concreet kunnen nemen.
  • We schetsen ook een beeld naar de toekomst toe om aan te tonen wat WSGB kan verwachten na elke doorlopen stap van dit traject.
  • Voor elke stap leverden we verder een realistische, budgettaire schatting zodat een correcte ROI van elke opportuniteit berekend kan worden.

“Ik ben aangenaam verrast door de constructieve voorstellen van de INDIGI ingenieurs. Ik merkte dat hun bedrijfsbezoek en bijhorende interviews zeker geen maat voor niks zijn geweest. Ze kwamen met heldere digitale oplossingen voor onze huidige knelpunten en risicofactoren, én schetsten een duidelijk beeld en stappenplan zodat we bij Weber ook in de toekomst het verschil kunnen maken.”

Frederik Vanstaen

Plant Manager, Weber

Weber Saint Gobain Belgium (WSGB) is een producent van droge mortels en tegellijmen voor de bouwsector. Het bedrijf is onderdeel van de wereldwijde Weber Saint Gobain Groep. Naast productie van deze bouwmaterialen vervult WSGB ook een logistieke functie. Om zich klaar te stomen voor de toekomstige, digitale uitdagingen deden ze beroep op INDIGI om een “Digital opportunity scan” uit te voeren. Met deze scan werden de digitale opportuniteiten bij WSGB één voor één geïdentificeerd en in kaart gebracht. Verder gaven we aan welke stappen ondernomen moesten worden om deze opportuniteiten effectief te realiseren.

DIENSTEN:
Digital opportunity scan

INDUSTRIE:
Bouwmaterialen (Constructiemortels)

SECTOR:
Process

Weber Saint Gobain Belgium (WSGB) is een producent van droge mortels en tegellijmen voor de bouwsector. Het bedrijf is onderdeel van de wereldwijde Weber Saint Gobain Groep. Naast productie van deze bouwmaterialen vervult WSGB ook een logistieke functie. Daarin staat het in voor distributie en levering van verpakte goederen naar bouwstocks. Voor grotere werven levert WSGB ook mobiele silo’s met bulk product. Naast het verdelen van eigen product speelt WSGB ook een rol in het verdelen van product van andere Weber Saint Gobain vestigingen.

Door middel van het uitrollen van een sterk digitalisatietraject als “backbone” wil WSGB het hoofd bieden aan bovenstaande toekomstige uitdagingen.

 Locatie: Grimbergen

 Website: https://www.weber-belgium.be/

Referenties

Weber Saint-Gobin

Digital opportunity scan

Barry Callebaut

Security Risk Assessment

Ardo

Project Management

INDIGI wordt DD Digital

 

INDIGI maakt deel uit van de DD Engineering group. Om dat duidelijker in de verf te zetten, gaan we voortaan als DD Digital door het leven. Zelfde mensen, zelfde passie, zelfde expertises, maar nu gewoon onder een andere naam.

Binnenkort passen we ook onze website aan. Benieuwd? Schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte. Tot gauw!

 

Bedankt, we hebben uw gegevens goed ontvangen en houden u op de hoogte!